Keltove sanje

     Prigoda, o kateri beremo v romanu, se začenja v Kongu leta 1903, končuje pa v nekem londonskem         zaporu 1916.
     Govori o življenjski poti legendarnega moža, Irca Rogerja Casementa, junaka in podleža, izdajalca in       svobodomiselneža, moralista in amoralneža, čigar večplasten lik je zatonil po njegovi smrti in se               znova pojavil.
     Casement je bil eden prvih Evropejcev, ki so spregovorili o grozotah kolonializma. O njegovih                      potovanjih v Belgijski Kongo in v južnoameriško Amazonijo obstajata dve izjemni poročili, ki sta               ganili družbo njegovega časa. Ti dve potovanji in to, kar je doživel na poti, je Casementa za vedno             spremenilo ter ga vzpodbudilo, da se je podal še na eno pot, tokrat intelektualno in državljansko, ki           pa je bila zanj še bolj uničujoča.
     Tokrat se je postavil po robu Angliji, ki jo je občudoval in proti kateri se je začel dejavno boriti na               strani irskega nacionalizma. Tudi v zasebnem življenju je bil Roger Casement večplastna oseba:               objava odlomkov iz dnevnikov, katerih resničnost ni bila nikoli dokazana, je v zadnjih dneh njegovega       življenja razkrila njegove divje spolne dogodivščine, s katerimi si je prislužil zaničevanje številnih             rojakov.
     Keltove sanje popisuje življenjsko dogodivščino, skozi katero se nam tema človeške duše razkrije v         svojem bistvu, in zato tudi kot zelo umazana.

Uporabljamo piškotke. Več informacij.

Spletnja stran uporablja pikotke za izboljšanje vaše brskalne iskušnje. S klikom na Strinjam se, sprejmete piškotne pogoje.

Zapri.