Juanova dežela

      Juanovi starši se na begu pred revščino priselijo s podeželskega severa v mesto. Zdaj ne gojijo več          živine, pač pa se preživljajo z zbiranjem steklenic, papirja in kartona. V naselju Karton, kjer živijo,              morajo to početi tudi otroci. Življenje v mestu postaja vse težje, a ko se poti Juana in Anarine                    prepletejo, tudi v njuni življenji posije sonce.

      Juanova dežela je prvo v slovenščino prevedeno besedilo z Andersenovo nagrado ovenčane                      argentinske pisateljice, predavateljice in aktivistke Maríe Terese Andruetto (1954). Njena besedila          izhajajo po vsem svetu in v številnih jezikih navdihujejo bralce, pa tudi druge umetnike. Njene                    zgodbe pripovedujejo v Španiji in Latinski Ameriki, preučujejo in poučujejo pa jih tako na                            argentinskih kakor tudi ameriških in evropskih univerzah.

      Več o knjigi is lahko preberete na strani založbe: http://www.malinc.si/sl/juanova-dezela/

Uporabljamo piškotke. Več informacij.

Spletnja stran uporablja pikotke za izboljšanje vaše brskalne iskušnje. S klikom na Strinjam se, sprejmete piškotne pogoje.

Zapri.