Martin pekel

       Martin pekel je pretresljiv roman španskega pisatelja Pasquala Alaponta. V ospredju je zgodba                 študentke Marte, ki se slepo zaljubi v morilca Héctorja. Ne le, da si Marto dobesedno podredi, na             koncu je v njegovih rokah tudi njeno življenje. Gre torej za zelo resno in današnji čas težko                         problematiko, o kateri lahko beremo vsak sleherni dan v vseh svetovnih časopisih – nasilje nad                 ženskami. Avtorjevo sporočilo je soočiti se s težavami, za katere ni nujno, da smo sami krivi, se z             njimi spopasti in jih tudi rešiti. Občutek sreče nastopi šele takrat, ko posameznik dojame, da morajo         osebni odnosi (družinski, partnerski ali prijateljski) temeljiti na vzajemnem spoštovanju.

       Pomembni prelomnici v Martinem življenju sta konec razmerja z Marcelom, za katerega se je zdelo,         da je fant njenih sanj, in selitev v Valencio k prijateljicama Carmen in Julii zaradi bližine fakultete.             Kmalu nato spozna Héctorja, fanta z dvema obrazoma. Morilec deklet zapelje tudi Marto, ki se iz               vsem prijetne spremeni v vase zaprto, vzkipljivo in ponižno osebo. Ko se Héctor preseli k njej in               Carmen in Julia spregledata njegove namene – ter se izselita iz stanovanja –, želita Marti na vse             kriplje pomagati, a ju ta ne posluša.

Uporabljamo piškotke. Več informacij.

Spletnja stran uporablja pikotke za izboljšanje vaše brskalne iskušnje. S klikom na Strinjam se, sprejmete piškotne pogoje.

Zapri.